Nazovite nas: +385 (0)35 638 950
Prijava

Login to your account

Username
Password *
Remember Me

ARTOVA CVJETNA KUHINJA

  • Posted on:  Nedjelja, 10 Svibanj 2015 06:56

ARTOVA CVJETNA KUHNJA NA FLORA FESTU U TVRĐAVI BROD 9. i 10.5.2015.

Jorgovan, bazga, maslačak, tratinčice, bagrem, djetelina, perunika, jasmin – samo je dio jestivog, svježe ubranog cvijeća koje je bilo glavni sastojak cvjetne kajgane.

Ova neobična i nadasve zanimljiva delicija od jaja i cvijeća samo je dio „cvjetne kuhinje“ koju je kuharska ekipa hotela Art pokazala posjetiteljima ovogodišnjeg sama cvijeća u Slavonskom Brdu.

Naime Hotel Art još je u travnju osmislio neobične kulinarske radionice; show cooking Cvijeće na vašem tanjuru. Salate s tratinčicama i maslačkom, pohane ljubičice u pivskom tijestu, cvjetni umaci uz pečenja, ledeni deserti s laticama, samo su dio ponude ovih radionica.

Uz zanimljive cvjetne paštete i omlete sa cvijećem posebna atrakcija sajma svakako je bila cvjetna kajgana od 100 jaja i mješavine cvijeća koju su Art-ovi kuhari spravljali u velikoj tepsiji .

Začuđena lica posjetitelja kod pripremanja ovih cvjetnih obroka ubrzo su zamijenili izrazi ugodnog iznenađenja i zadovoljstva onim što su kušali.

Osim cvjetne kajgane, posjetitelji su na sajmu mogli kušati i zanimljivu cvjetnu kotlovinu za čiji se umak koristilo cvijeće, a posluživala se sa posebnim domaćim cvjetnim ajvarom.

Pročitano 8424 puta

Napiši komentar

Pretraga

Aktualna događanja